idasvillkor.blogg.se

Åsikter, Vardag och Livet i allmänhet

Homofober, ta er i röven!

Publicerad 2015-07-28 18:46:03 i Åsikt,

Det finns få saker jag avskyr och äcklas av. Men bland de sakerna finns homofobi.
 
Hur kan ni ha hjärta att hata en annan männsiska på grund av deras sexuella läggning? Ni blir inte tvingade till att älska en människa av samma kön så varför försöker ni tvinga homosexuella personer att älska en människa av olikt kön? Hur orkar ni skapa massor av drama för att en annan människa har sex med en smkönad person? Det är bara sjukt...
 
Jag är så otroligt imponerade av homosexuella personer som står upp för sig själva trots allt hat de får. Trots att de dagligen måste stå ut med att få glåpord skrikna efter sig. 
Själv hade jag aldrig orkat. Jag hade antagligen stängt in mig och stannat på mitt rum.
 
Även om jag hör att de inte tar åt sig så tror inte jag att det är sant. Vi är alla människor och till en viss gräns är det väll okej. Men när den gränsen överskrids, vilket den alltför ofta gör, blir man ledsen. Att få en kommentar skickad efter sig kanske inte gör ont men om man konstant, vart man än går, måste stå ut med det kommer man att bli ledsen och arg. 
 
Homofober, ta er i röven! Skaffa självförtroende så att ni inte behöver kränka andra människor för att må bra.

Feminism är inte en synonym till jämställdhet!

Publicerad 2015-07-24 20:23:21 i Åsikt,

Jag har aldrig kallat mig feminist. Feminismen är missförstådd och tyvärr förstör "manshatarna" (som kallar sig själva feminister) för människor som står för jämställdhet.
 
Enligt mig gör många feminister fel genom att bara nämna vad som är negativt för kvinnor. Men männen lever inte heller i en optimal värld. De har också problem, inte lika många som kvinnorna, men de finns där.
 
Visste ni att om en kvinna blir dömd för våldtäckt blir hennes straff ungefär hälften så stort som en mans?
Visste ni att om en mamma söker efter ensamvård för sitt barn blir svaret oftare "ja" än om det hade varit en pappa som ansökt?
Visste ni att i USA blir fler män våldtagn än kvinnor i genomsnitt per år? (Männen bli våldtagna i fängelse)
Visste ni att om en kvinna blir misshandlad av sin man finns skyddsläger nästan överallt men om en man blir misshandlad av sin fru finns inget annat skydd än polisen?
Visste ni att om en kvinna mår dåligt finns tjejourer men om en man mår dåligt måste han betala för att få hjälp (terapi osv.)?
Visste ni att de undersökningar som visar att kvinnor mår sämre än män psykiskt oftast inte stämmer? Men männen söker oftast inte hjälp om de mår psykiskt dåligt.
 
Därför har jag nu bestämt mig för att bli maskulinist. Detta är samma sak som feminist men jag poängterar bara männens problem och sopar kvinnornas under mattan ;). Nä, skämt åsido. Jag ville bara highlighta problemen som finns för män. För det enda jag läser på nyheterna nuförtiden är hur dåligt kvinnorna har det och att det är så synd om oss... 

Acceptera mig!

Publicerad 2015-07-20 13:07:14 i Livet, Åsikt,

Vet ni vad? Jag är så jävla trött!
 
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att mitt hår är kort.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att mitt hår är lila.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag inte sminkar mig.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag inte dricker alkohol.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag inte festar.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag hellre sitter hemma än umgås med andra människor.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag är emot droger.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag har hela min framtid planerad.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag använder mörka läppstift.
Jag är trött på att behöva stå ut med glåpord för att jag inte har stora bröst och stor rumpa.
 
Det är såhär jag ser ut. Det är såhär jag beter mig. Det är såhär jag väljer att leva mitt liv. Jag är inte intresserad av droger, alkohol eller att festa. Men jag accepterar andra som är det. Varför får inte jag färga mitt hår och klippa det kort utan att ni tittar märkligt på mig och viskar om mig bakom min rygg. Jag är stolt över mina värderingar och sättet jag lever mitt liv. Tycker ni inte om det så är det bara att gå härifrån. För jag är trött på att höra att folk snackar skit om mig, tycker att jag ser konstig ut och ogillar att jag säger vad jag tycker.
 
Jag var på en festival häromdagen där alla pratade med alla och jag blev accepterad. Jag var lycklig. Jag kände mig välkommen! Jag är inte intresserad att se ut som porrstjärnor med långt blont hår, fake-tuttar, stora rumpor och smala midjor. Jag vill bli accepterad för den jag är och väljer att vara. Ja, jag är nykterist. Ja, jag har lila hår och ja, det är såhär jag beter mig. Acceptera den jag är eller dra härifrån.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela